Covid-19

afbeelding van coronavirus

Hier vindt u alle actuele informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus op gebied van sport.

Vragen
Wij kunnen ons voorstellen dat er nog veel vragen zijn. Het is in dat geval goed om in eerste instantie bij uw eigen  (sport)koepel te informeren. Deze  zijn via de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF,  in nauwe samenwerking met de directie sport van het ministerie van VWS,  goed op de hoogte.  Voor de meest actuele versie van het protocol Verantwoord Sporten ga naar de website van  NOC*NSF.

Informatie
Zijn er toch nog vragen, laat het ons dan weten via sportenbeweegteam@renkum.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden. Over eventueel aanvullende maatregelen  en/of relevante voorbeelden gaan wij u ook  via deze weg op de hoogte houden.

Voor actuele informatie en een uitgebreide Q&A over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.

Update 24 september

Per 25 september 2021 wordt de 1,5 meter maatregel losgelaten. Wel gaat, op plaatsen waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt, gewerkt worden met Coronatoegangsbewijzen (afkorting CTB). Dit betekent extra maatregelen die met name gelden voor de sportkantines. Het gaat hierbij om de volgende regels:

In het horecagedeelte van de sportkantines is het verplicht om een coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen voor iedereen vanaf 13 jaar.
Op het terras en bij het afhaalloket hoeven bezoekers het toegangsbewijs niet te tonen.
Er geldt geen maximum aantal bezoekers en entertainment is toegestaan.
 

Wat betekent dit? 

Sportclubs mogen een deel van de sportkantine/horeca afscheiden van de rest van de horecaruimte en benutten als afhaalloket voor eten en drinken. Het afhaalloket in de sportkantine kan worden gebruikt zonder CTB. Belangrijk hierbij is dat er sprake is van een duidelijk afgescheiden gedeelte en dat dit zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of plantenbakken. Een belangrijk aandachtspunt is dat kleedkamers en toiletten die alleen toegankelijk zijn via de sportkantine, logischerwijs via het niet-CTB gedeelte van de horeca toegankelijk moeten zijn. Het nuttigen van afgehaald eten en drinken is niet toegestaan in de kantine. Het afhaalloket is alleen bedoeld als afhaalfunctie waarbij je na het afhalen door loopt naar een andere plek zodat ook de doorstroom van het afhalen goed mogelijk blijft. Het nuttigen van afgehaald eten en drinken kan langs het sportveld, op het terras buiten of elders op de accommodatie plaatsvinden. De sportkantine zonder CTB kan ook worden gebruikt voor alle andere sportgerelateerde activiteiten zoals wedstrijdsecretariaat, afhalen van ijs voor blessure, etc. Voor sportlocaties geldt verder dat publiek is toegestaan, dat men geen afstand hoeft te houden en kleedkamers en douches zijn geopend. Voor eventuele vragen hierover kan je contact opnemen met coronamaatregelen@renkum.nl

 

Actuele informatie 

Op de site van de Rijksoverheid staat de laatste informatie over de maatregelen voor sport die op dat moment gelden. Deze informatie wordt aangepast op de datum dat versoepelingen ingaan. Daarnaast informatie via NOC*NSF over de meest recente protocollen, antwoorden op veel gestelde vragen en tips. Voor de fitnessaanbieders geeft de brancheorganisatie NL Actief ondersteuning via Home - NL Actief. Al deze websites krijgen regelmatig een update en we vragen jullie dan ook om deze sites goed in de gaten te houden.

Wij wensen jullie veel succes de komende periode met alle sportactiviteiten en zijn blij dat we weer volledig mogen sporten en bewegen!

Vragen over deze update of andere vragen laat het ons dan weten via sportenbeweegteam@renkum.nl.